image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

BCS înaintează moțiune simplă împotriva lui Sergiu Litvinenco și cere comisie de anchetă privind concursul la șefia PA

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat încă o moțiune simplă. De data aceasta este vizat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

În opinia opoziției, ministrul Sergiu Litvinenco trebuie să plece din funcția de ministru al Justiției ca urmare a pretinselor conversații din canalul său Telegram, distribuite în spațiul public.

Totodată, BCS cere demararea procedurilor legale de anulare și revizuire a concursurilor de ocupare a funcțiilor în sistemul judiciar și procuratură, precum și anularea concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, câștigat de Veronica Drăgălin.

„În pofida declarațiilor cu privire la reforma Procuraturii, Legea cu privire la Procuratură a fost modificată de mai multe ori, fapt care a condus la transformarea acestei structuri în vasal al guvernării galbene. Tragedia pe care o trăiește justiția azi trebuie să se termine”, a declarat deputatul BCS Vasile Bolea.

Totodată, opoziția a propus instituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a examina modul în care a fost organizat concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, dar ăropunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor.

Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: