image
Sursa foto: Getty Images

Boicot la nivel internațional în fotbal! 8 țări au anunțat că se retrag din competițiile organizate de UEFA

La începutul săptămânii, UEFA a anunțat că echipele de juniori din Rusia, de la nivel U17 în jos, vor fi reprimite în competițiile europene.

Tot forul continental hotărâse, la scurt timp după începerea războiului din Ucraina, că atât echipele naționale ale Rusiei, cât și cluburile rusești nu vor putea participa în cupele europene. Acum, decizia de reprimire, deși valabilă doar pentru juniori, a stârnit furie la nivel internațional.

Imediat după anunțul președintelui UEFA, Aleksandr Ceferin, federația ucraineană a transmis public că nu va trimite echipe în nicio competiție europeană în care participă și cluburi sau selecționate rusești.

Decizia ucrainenilor este sprijinită de Suedia, Finlanda, Norvegia, Insulele Feroe, Danemarca, Islanda și Polonia. În urma anunțului făcut de țara invadată, statele menționate au anunțat că nu vor participa nici ele la competiții în care sunt incluse reprezentantele Rusiei.

Anunțul controversat a fost făcut prin vocea președintelui UEFA, Aleksandr Ceferin, care a prezentat și argumentele ce stau la baza deciziei.

”Suspendarea pe care UEFA a dictat-o echipelor din Rusia reflectă încercarea de a ține piept violenței și agresiunii. UEFA este determinată să își mențină această poziție până la finalul războiului, atunci când pacea va fi restaurată.

Totuși, să îi interzicem pe copii din competițiile noastre, înseamnă nu doar că nu reușim să le recunoaștem dreptul fundamental la dezvoltare, dar îi discriminăm direct.

Dacă le vom da oportunitatea să joace împotriva fotbaliștilor de aceeași vârstă din întreaga Europă, investim în ceea ce noi sperăm că va fi o generație mai strălucitoare și mai capabilă”, a declarat Aleksander Ceferin, conform TuttoMercatoWeb.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: