image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Aprobat de Guvern: Asistenții personali demiși ilegal de municipalitate vor fi angajați de Ministerul Muncii

Asistenții personali demiși ilegal de Primăria municipiului Chișinău vor fi angajați de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, potrivit unui proiect aprobat astăzi de Guvern.

Proiectul prevede majorarea efectivului limită a Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă în suficientă măsură pentru a face posibilă angajarea asistenților personali disponibilizați de municipalitate.

Urmează să fie instituit Serviciul social „Asistența personală” cu specializare înaltă în cadrul Agenției, care va presta Serviciul respectiv în cazul în care asemenea servicii nu pot fi organizate şi gestionate de către autoritățile administrației publice locale, în raza administrativ-teritorială stabilită de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Reamintim, că în luna martie, toți asistenții personali care au avut de suferit din urma ilegalităților comise de municipalitate, au primit o plată compensatorie de 5000 de lei.

În această lună, începând cu 15 aprilie, asistenții personali afectați au început să primească încă o tranșă de plăți compensatorii. Valoarea plății compensatorii din a doua tranșă variază în funcție de cuantumul cu cât a fost redusă norma de muncă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: