Iniesta a fost titular și a ieșit în minutul 58, când i-a lăsat banderola lui Messi, iar lui Paulinho locul pe teren. După meci, Zidane a așteptat 5 minute pe holul de la vestiare pentru a-l felicita pe "don Andres". Momentul de neuitat a fost surprins de camerele de luat vederi ale celor de la Casa del Futbol, de la Movistar+. De altfel, tehnicianul francez al "galacticilor" a fost unul dintre factorii de echilibru înainte de El Clasico, spunând că toți cei de la Real Madrid respectă ceea ce a realizat Iniesta de-a lungul unei cariere strălucitoare.

"Am savurat încă din primul minut acest ultim El Clasico. Eu rămân cu reacția echipei după eliminare și cu efortul depus. Încă suntem neînvinși în acest sezon. Nu e ușor să joci în 10 oameni contra lui Real Madrid, dar echipa a făcut-o bine", a spus Andres Iniesta, la finalul meciului Barcelona - Real Madrid 2-2.

Madrilenii s-au ținut de cuvânt și la după meci nu le-au oferit rivalilor celebrul "pasillo" - garda de onoare, în semn de respect pentru câștigarea campionatului și a Cupei Spaniei. Asta nu i-a făcut pe cei de la Barcelona să se lipsească de acest moment. Au format singuri culoarul, alături de membrii staff-ului și alți angajați ai clubului, iar Pique chiar a avut un comentariu în acest sens.

"La final a fost o celebrare improvizată. A fost pentru a sărbători câștigarea Cupei Spaniei și a campionatului în La Liga", a adăugat căpitanul Barcelonei.

Bilanțul lui Andres Iniesta în El Clasico:

38 de apariții

3.002 minute jucate

3 goluri marcate

6 pase decisive

3 cartonașe

16 victorii

10 egaluri

12 înfrângeri

Andres Iniesta părăseşte Barcelona după ce a realizat în acest sezon eventul Cupă - campionat. Căpitanul catalanilor va părăsi Barcelona după 22 de ani. Se află la Academia catalanilor de la vârsta de 12 ani, iar pe 11 mai va împlini 34 de ani.