image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Mai multă transparență în activitatea Comisiei pentru Situații Excepționale; Lilian Carp propune modificarea legislației

După expirarea perioadei stării de urgență, Comisia Situații Excepționale (CSE) va trebui să prezinte în Parlament un raport despre activitățile și măsurile adoptate.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

„Această prevedere vine să oblige Comisia Situații Excepționale să prezinte un raport în Parlament, prin care să-și argumenteze deciziile luate în perioada stării de urgență. Parlamentul va putea adresa întrebări pentru a verifica dacă au fost necesare acele pârghii suplimentare obținute de CSE în perioada stării excepționale”, a explicat deputatul PAS.

Proiectul de lege vine să impună o mai mare transparență în procesul de luare a deciziilor CSE, să introducă posibilitatea ca aceste decizii să poată fi dezbătute în spațiul public, iar Parlamentul să poată exercita un control parlamentar asupra legalității deciziilor luate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: