image
Sursa foto: captură video

Veteranii MAI: „Guvernanții de ieri refuză să transmită puterea civilizat; Suntem gata să asigurăm securitatea demnitarilor”

Ca urmare a scrutinului din 24 februarie 2019, poporul și-a delegat în Parlament aleșii, care, în baza legii și a Constituției RM, au format o majoritate parlamentară și un Guvern legitim, recunoscut și de comunitatea internațională, UE, SUA și Federația Rusă. Drept urmare a acestor decizii, guvernanții de ieri au ignorat votul cetățenilor, încearcă să instige la acțiuni ilegale, refuză să asigure un proces civilizat de transmitere a puterii, creând toate premizele pentru uzurparea puterii în stat.”

Declarațiile au fost făcute de veteranii de război al Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger”, în cadrul unei conferințe de presă.

Veteranii și-au exprimat îngrijorarea față de faptul că fosta guvernare de la Chișinău refuză să transmită puterea pe cale civilizată noii guvernări, alese pe data de 24 februarie.

Așa cum prevede Constituția, aceste lucruri pot fi catalogate ca fiind cele mai grave crime împotriva cetățenilor. Prin acest apel vă îndemnăm să păstrați calmul, să nu dați chemare provocării venite din partea opoziției ori ale altor forțe ce instigă la dezordine în masă. Atunci când va fi nevoie și țara va fi în pericol noi vom lua atitudine față de situația creată”, a declarat Constantin Covrig, veteran de război al MAI.

Veteranii au mai spus că sunt gata să asigure fără niciun fel de remunerare securitatea oricărui demnitar de stat atunci când va fi nevoie. Totodată, aceștia vor interveni și la menținerea ordinii publice în orice situație.

Constantin Covrig spune că chiar dacă a trecut puțin timp de când vechea putere a plecat de la guvernare, deja se văd rezultate palpabile, iar celor din opoziție l-a dat un sfat.

De menționat că numai la o zi după ce au trecut în opoziție, deja se văd rezultate palpabile și foarte frumoase. Cei care au mărșăluit duminică pe bulevardul Ștefan cel Mare probabil că nu au mers atâta pe jos de pe timpul manifestațiilor de 1 mai pe timpul Uniunii Sovietice. Le priește foarte bine statutul de opozanți și ar fi bine să fie o opoziție civilizată”, a conchis veteranul Covrig.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: