image
Sursa foto: captură video / Jurnal TV

Dragalin, convinsă că a „revoluționat” Procuratura Anticorupție: „Nu am călcat niciodată peste o linie de etică” // VIDEO

Ajunsă în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție acum mai bine de un an și jumătate, Veronica Dragalin se arată convinsă de faptul că a reușit să „revoluționeze” instituția pe care o are în gestiune, deși nu poate încă să se încreadă la fel de mult în integritatea tuturor colegilor săi. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Siguranța șefei PA în faptul că a reușit „revoluționarea” instituției este alimentată de propriul său comportament, despre care aceasta spune că este unul care respectă normele etice ale meseriei și este lipsit de corupție. Mai mult, Dragalin subliniază că deciziile pe care le-a pronunțat până în acest moment au fost „corecte și legale”.

„Am simțit și eu că așteptările erau și sunt enorme. Eu cred că am reușit, din unele puncte de vedere, să revoluționez această instituție, pentru că sunt sigură că eu, în calitate de șef al acestei instituții, nu am călcat niciodată peste o linie de etică. De corupție nici nu mai vorbim. Deci, eu sunt absolut sigură că deciziile care au fost luate de mine personal au fost corecte, legale și fără niciun gram de corupție”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție.

Întrebată dacă este la fel de convinsă și de integritatea tuturor colegilor săi, aceasta nu a reușit să exprime la fel de multă încredere. În principal, reticența ar fi generată de numărul mare de dosare pe care PA le are în gestiune și cu care Dragalin nu ar reuși să se pună în totalitate la curent.

Totuși, șefa PA precizează că este în permanență atentă la comportamentul colegilor săi, înțelegând că mizele sunt prea mari pentru a se încrede orbește în comportamentul corect și etic al unor colegi, monitorizarea în permanență a activității acestora fiind un lucru foarte important.

„Nu pot băga mâna în foc pentru fiecare persoană cu care lucrez. Procuratura Anticorupție are în gestiune peste o mie de dosare și clar lucru că eu nu pot, o sigură persoană, să reușesc, să intru în esența a absolut fiecare dosar. Nu urmăresc zi de zi ce se întâmplă pe fiecare caz, nu sunt la curent, dar în ultimul an și jumătate, mi-am format și eu careva opinii despre persoanele în care pot să am mai multă încredere, mai puțină încredere. Deci, aș spune că acesta este un proces continuu. Pentru mine, ca persoană, eu nu cred că este posibil să ajungi într-un moment în care să oui mâna în foc și gata, să închizi ochii. Nu are importanță dacă cineva până acum s-a comportat etic și corect. Asta nu înseamnă că eu mai departe nu o să examinez fiecare chestia care ajunge la mine pe masă cu atenție, pentru că, totuși, vorbim despre lucruri foarte importante, dosare extrem de complexe și importante, dar și interese foarte multe care stau în spate, iar eu îmi dau foarte bine seama, încercând să fiu cât de atentă posibil”, a mai punctat Veronica Dragalin.

Emisiunea poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: