image
Sursa foto: facebook

Fuga „popilor” din calea războiului; Tineri ucraineni, erijați în preoți ca să ajungă în RM; Cum s-a încheiat „pelerinajul”

Polițiștii de frontieră ucraineni au reținut în preajma hotarului cu R. Moldova un grup de „popi”. Doi tineri, deși erau îmbrăcați în haine bisericești nu sunt preoți, iar al treilea s-a dovedit a fi un preot activ al Patriarhiei Moscovei, care a activat anterior în calitate de protopop în cadrul vistieriei de la Lavra Pecersk din Kiev. Acesta i-ar fi asigurat pe tineri cu straie bisericești. Toți patru au încercat să treacă ilegal hotarul, cei trei tineri urmând să achite 12 mii de dolari ca să ajungă ilegal în RM.

Aventura „popilor” nu s-a încheiat doar cu mascarada și achitarea banilor. Se pare că „afaceriștii” care urmau să-i ajute să treacă hotarul au simțit primejdia și i-au abandonat. „Preoții” au plutit pe o barcă în derivă pe lacul Cahul, dar în loc să ajungă pe malul drept, tot pe malul stâng în Ucraina au acostat.

Plimbarea pe iaz i-a costat pe „pelerini” câte 4.000 de dolari. Ei au fost reținuți de polițiștii de frontieră ai detașamentului Izmail, care au fost nevoiți să le explice „turiștilor” că încă sunt în Ucraina, nu în Moldova.

Pe numele acestora au fost întocmite procese verbale. „Popii” riscă să fie trași la răspundere administrativă pentru tentativa de trecere ilegală a hotarului ucrainean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: