image
Sursa foto: Profimedia

Decizie fără precedent! Vincius Junior, în fruntea unei comisii FIFA

Internaţionalul brazilian Vinicius Junior (22 de ani), atacantul echipei Real Madrid, va conduce o comisie specială a FIFA împotriva rasismului.

Comisia va fi compusă din jucători care vor propune sancţiuni mai severe pentru comportament discriminatoriu în fotbal, a declarat joi preşedintele Federaţiei internaţionale, Gianni Infantino, pentru agenţia Reuters.

"Nu va mai exista fotbal cu rasism în el. Meciurile trebuie să fie oprite imediat când se întâmplă asta. Este de ajuns!", a spus conducătorul FIFA, după o întâlnire cu Vinicius şi cu echipa naţională a Braziliei, care va disputa un meci amical cu Guineea, sâmbătă la Barcelona.

"L-am rugat pe Vinicius să conducă acest grup de jucători, care va prezenta pedepse mai stricte împotriva rasismului, ce vor fi ulterior implementate de toate autorităţile fotbalistice din întreaga lume. Trebuie să ascultăm jucătorii şi care sunt nevoile lor pentru a lucra într-un mediul sigur. Suntem foarte serioşi în această privinţă", a subliniat Infantino.

"Avem nevoie de pedepse mai dure. Nu mai putem tolera rasismul în fotbal. În calitate de preşedinte al FIFA, am simţit că trebuie să discut personal despre acest lucru cu Vinicius Junior", a adăugat președintele FIFA.

Pe parcursul ediţiei recent încheiate a campionatului de fotbal al Spaniei, Vinicius Junior a fost ținta atacurilor rasiste, ultima oară la sfârşitul lunii trecute, în partida pe care a disputat-o cu Real Madrid la Valencia, pe stadionul Mestalla.

Ultimul incident rasist care l-a vizat pe atacantul echipei Real Madrid a devenit şi o problemă politică, în care s-au implicat atât preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, cât şi premierul spaniol Pedro Sanchez, printre alţii, care au criticat aspru abuzurile împotriva fotbalistului brazilian.

Liga spaniolă de fotbal, criticată de Vinicius pentru lipsa sa de reacţie, a anunţat că a sesizat autorităţile competente în legătură cu cazurile respective, noteaă Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: