image
Sursa foto: politia.md

VIDEO // Schemă de contrabandă cu mașini furate din UE de 11 milioane de lei; Oamenii legii au efectuat 40 de percheziții

Șase persoane sunt bănuite că ar fi implicate într-o schemă de contrabandă cu peste 30 de vehicule motorizate și alte produse auto în valoare de circa 11 milioane de lei.

Oamenii legii au stabilit că mijloacele de transport vizate erau sustrase din statele Uniunii Europene, pentru ca mai apoi să le fie modificate elementele de identificare ale caroseriei. Ulterior, erau introduse în R. Moldova prin contrabandă, iar după devamare și înmatriculare, erau puse în vânzare clienților din țară.

După 40 de percheziții în Chișinău, au fost depistate și ridicate un automobil, 33 de vehicule motorizate de diverse tipuri (ATV și SSV) și piese auto/moto, în valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei. În acest stadiu al investigațiilor, procurorii PCCOCS le-au atribuit statut de bănuit pentru șase persoane, care actualmente se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: