image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Medicii de la „Toma Ciorbă”, acțiune de protest la Guvern; Cer anularea comasării celor două spitale

Angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalului Dermatologic și Maladii Comunicabile au organizat un marș de protest până la Guvern, nemulțumiți de proiectul Ministerului Sănătății privind fuzionarea celor două instituții.

Angajații celor două spitale au venit cu pancarte și au solicitat: „Reforme și optimizare, nu lichidare”, „Protejați monumentele arhitecturale”, „Salvați spitalul, salvați trecutul pentru urmași” și altele.

Anterior, colectivele au trimis sesizări și Federației Sindicale „Sănătatea” în care solicită anularea acestui proiect de hotărâre.

Semnatarii sesizării susțin că proiectul ar putea masca interesul personal și de grup al cuiva care își dorește „obținerea abuzivă și pretins a fi legală a terenului pe care este amplasat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, se arată în document.

Angajații celor două instituții solicită anularea proiectului și să fie ajutați să acceseze granturi destinate dezvoltării instituțiilor și serviciilor medicale. De asemenea, ei solicită eficientizarea procedurii de atragere a investițiilor din domeniul privat pentru proiectele de renovare a spitalului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: