image
Sursa foto: Profimedia

Au băgat sute de milioane de euro, dar s-au dus ”în cap”! Bate vântul pe stadioanele din Arabia Saudită

O mulțime de fotbaliști care reprezintă cu adevărat ceva în fotbalul mondial s-au luat după Cristiano Ronaldo și au ales salariile imense din Arabia Saudită, dar acum se lovesc de o situație neașteptată.

Staruri ca Neymar, Benzema, Mane, Firmino, Mahrez, Kante etc au fost obișnuite să joace pe stadioane cu zeci de mii de spectatori în tribune, însă ultima etapă a campionatului din Golf a adunat numai 57.658 de spectatori pe toate cele 9 partide!

În prima rundă, disputată luna trecută, au fost circa 125.000 de oameni în tribune, ceea ce oricum reprezenta ceva mai puțin de jumătate din capacitatea totală a stadioanelor din Arabia Saudită.

În cea dea doua etapă, numărul spectatorilor a coborât la 78.769, apoi la 75.322, în cea de-a 3-a, și la 57.658 specatori în etapa a 4-a. Adică în jur de 25 la sută din capacitatea totală a arenelor.

Totuși, trebuie spus că echipele mari, cel care adună peste 20.000 de suporteri la meciurile de pe teren propriu, au jucat în deplasare, iar acesta este un element de luat în calcul.

După ce Cristiano Ronaldo a ajuns în urmă cu jumătate de an în Arabia Saudită, acum au pasul către zona Golfului nume precum Riyad Mahrez, Franck Kessie, Fabinho, Sadio Mane, Malcom, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic sau Jordan Henderson.

Peste 160 de spectatori, cărora de astăzi li s-a alăturat și Yannick Carrasco.

Arabia Saudită a cheltuit în această perioadă de mercatoăn jur de jumătate de miliard de euro, după ce anul trcut cheltuiala era de 37 de milioane de euro. Iar la socoteală nu sunt puse salariile de sute de milioane de euro la care s-au angajat!

Cei mai importanți jucători care evoluează la echipele din Arabia Saudită

Al-Hilal: Neymar, Malcom, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic, Aleksandar Mitrovic. Koulibaly, Bono.

Al-Nassr: Ronaldo, Sadio Mane, Fofana, Octavio, Aymeric Laporte, Marcelo Brozovic, Telles.

Al-Ittihad: Karim Benzema, Kante, Fabinho, Jota.

Al-Ahli: Firmino, Riyad Mahrez, Allan Saint-Maximin, Gabri Veiga, Ibanez, Kessie, Demiral, Edouard Mendy.

Al Shabab: Carrasco, Habib Diallo.

Al-Ettifaq: Henderson, Moussa Dembelle, Wijnaldum.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: