image
Sursa foto: AP

Masacru la o școală din Belgrad: Un elev a împușcat mortal 8 copii și gardianul școlii

Un băiat de 14 ani și-a împușcat, azi-dimineață, profesoara într-o sală de clasă din Belgrad, după care a deschis focul împotriva altor elevi şi agenţi de pază, omorând opt copii şi un agent, a anunţat Ministerul de Interne al Serbiei, transmite Reuters și Agerpres.

Potrivit bilanțului oficial prezentat de autoritățile sârbe, în atacul armat de la școala din Belgrad au murit cel puțin nouă persoane. Alte șapte persoane sunt rănite, șase copii și profesoara de istorie.

Poliţia a anunţat că un elev de clasa a şaptea a fost reţinut.

Poliţişti cu căşti şi veste antiglonţ au înconjurat zona din jurul şcolii generale Vladislav Ribnikar din cartierul central Vracr, unde a avut loc incidentul.

Potrivit lui Milan Nedeljkovic, primarul din Vracar, medicii se luptă să-i salveze viaţa profesoarei.

Răniţii sunt trataţi şi a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele incidentului, a transmis poliţia într-un comunicat.

Milan Milosevic, tatăl unuia dintre elevi, a spus că fiica sa se afla în clasă atunci când au fost trase focurile de armă.

„Ea a reuşit să scape. (Băiatul) mai întâi a împuşcat-o pe profesoară şi pe urmă a început să tragă la întâmplare”, a declarat Milosevic pentru postul N1.

„L-am văzut pe agentul de pază zăcând sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe cămăşi. Ele au spus că (atacatorul) era un băiat liniştit şi un elev bun. El venise recent în clasa lor”, a mai spus acelaşi părinte.

„Am văzut copii ieşind alergând din şcoală, ţipând. Au venit părinţi, erau panicaţi. Pe urmă am auzit trei împuşcături”, a spus pentru televiziunea de stat RTS o elevă a unui liceu alăturat.

Atacurile armate în masă sunt, comparativ, rare în Serbia, care deţine o legislaţie foarte strictă în ce priveşte regimul armelor. Însă Balcanii de Vest sunt inundaţi de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor şi tulburărilor din anii 1990.

Autorităţile sârbe au emis câteva amnistii pentru deţinătorii de arme ilegale pentru ca aceştia să le predea sau le înregistreze legal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: