image
Sursa foto: Profimedia

„Cutremur” în fotbalul european: UEFA e gata să excludă din Champions League una dintre echipele de top!

Vara aceasta, Barcelona a fost amendată de UEFA cu 500.000 de euro, pentru transmiterea incorectă a datelor din raportul financiar pentru anul precedent.

Astfel, catalanii au fost iertați de forul continental și au primit dreptul de a evolua în grupele Champions League în sezonul actual, dar Barcelona a recidivat, iar sancțiunea are șanse mari să fie alta de data aceasta.

Publicația germană Welt, specializată în jurnalism de investigație, a aflat că Barcelona are din nou probleme cu regulamentul impus de UEFA cu privire la fairplay-ul financiar.

Cluburile sunt obligate să aibă un anumit echilibru între cheltuieli și venituri, iar balanța din ultimii trei ani trebuie să fie pozitivă. În cazul Barcelonei, echipa a declarat un profit de 304 milioane de euro, însă nu a transmis nici de data aceasta datele în mod corespunzător.

Concret, Barcelona a inclus la capitolul venituri și sume importante obținute din cedarea drepturilor TV și de marketing, dar UEFA pretinde ca toate câștigurile să fie generate de tranzacții legate în mod direct de sport, cum ar fi, de exemplu, transferurile.

Sursa citată i-a contactat pe cei de la UEFA, iar angajați din cadrul forului continental au declarat că Barcelona poate fi interzisă în Champions League chiar și "doi-trei ani", în funcție de cât de mari sunt pierderile financiare ale clubului.

De altfel, se bănuiește că unul dintre motivele pentru care Barcelona nu s-a retras din proiectul Super Ligii Europei este tocmai faptul că ar putea fi exclusă din competițiile europene de către UEFA.

Rămâne de văzut ce decizie va lua UEFA, însă catalanii au șanse semnificative de a fi excluși din competițiile europene, mai ales că nu se află la prima abatere. "Cu cât pierderile sunt mai mari, cu atât mai mare e sancțiunea", a declarat un reprezentant al forului continental.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: