image
Sursa foto: Profimedia

”Femei în Formula 1? Doar să ne lovească un meteorit!”. Declarația controversată a președintelui Stefano Domenicali

Președintele Formulei 1, Stefano Domenicali, este de părere că este absolut imposibil ca în ”Marele Circ” să apară și piloți femei în următorii cinci ani.

Acesta a avut un discurs surprinzător, lăsând de înțeles că există șanse mai mari ca pământul să fie lovit de un meteorit, decât o femeie să ajungă să piloteze în Formula 1, în viitorul apropiat.

Chiar dacă nu a exlus din start ideea piloților femei în Formula 1, Stefano Domenicali este sigur că, cel puțin în acest moment, dar și în următorii ani, va fi imposibil pentru reprezentantele sexului frumos să-și câștige locul în echiele din circuit.

”Trebuie neapărat să oferim o șansă foarte mare pentru femei să concureze în F1. Suntem total dedicați. Însă, realistic vorbind, doar dacă ne lovește un meteorit sau ceva, doar așa să vedem fete în F1 în următorii cinci ani. Nu cred că se va întâmpla deloc asta”, a declarat Stefano Domenicali, conform bbc.com.

Pentru femei există un campionat separat - W Series, însă Domenicali este de părere că acestea devin prea în vârstă în momentul în care ar urma să concureze în Formula 1.

Acestea ar trebui să aibă vârsta bărbaților care se apucă de concurat în Formula 2 sau Formula 3, adică o vârstă foarte fragedă, puțin peste 18 ani. Acest aspect le-ar oferi femeilor un mare avantaj în viitor, în vederea cooptării lor în Formula 1.

Ultima femeie pilot din Formula 1 este Susie Wolff, soția lui Toto Wolff, unul dintre șefii de la Mercedes. Susie era pilot de antrenamente libere pentru Williams în 2015.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: