image
Sursa foto: Profimedia

Kim Jong Un a plecat spre Rusia să se întâlnească cu Putin; Dictatorul nord-coreean merge cu trenul blindat

Liderul nord-coreean Kim Jong Un pare să fi plecat spre Rusia pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, a relatat luni postul de televiziune sud-coreean YTN, citând surse guvernamentale anonime.

Kim s-ar îndrepta către frontiera de nord-est a ţării sale la bordul unui tren special, întrevederea cu Putin urmând să aibă loc cel mai devreme marţi. Anterior, YTN anunţase că cei doi lideri se vor întâlni miercuri. Luni dimineaţă, agenţia de presă rusă Interfax a relatat că Kim Jong Un urmează să viziteze Extremul Orient rus „în zilele următoare”, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Dacă va fi confirmată, vizita lui Kim în Rusia ar fi prima sa deplasare externă în peste patru ani şi prima de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Săptămâna trecută, cotidianul american The New York Times a relatat că liderul nord-coreean se va deplasa la Vladivostok la bordul unui tren blindat, în cursul acestei luni, pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin. În perioada 10-13 septembrie, la Vladivostok are loc Forumul Economic Oriental, organizat de Kremlin.

Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să îi vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutare de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar. Cea mai recentă întâlnire Putin-Kim a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok.

Noutăţile partenerilor

comentarii: