image
Sursa foto: facebook

Ex-ministru, despre încercarea de a se victimiza a lui Krasnoselski: „FSB-ul i-ar putea sacrifica de dragul destabilizării”

Încercarea liderilor nerecunoscuți de a pune în aplicare un scenariu, potrivit căruia, Serviciul de Securitate al Ucrainei, ar fi pus la cale un atentat la viața lor și a oamenilor din regiune, demonstrează dorința disperată a Kremlinului de a destabiliza situația în această regiune. Cu toate acestea liderii nerecunoscuți de la Tiraspol ar trebui să ia aminte că FSB-ul de la Moscova într-adevăr i-ar putea sacrifica de dragul destabilizării situației, „n-ar fi ei primii, nici ultimii”, observă fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru într-o postare pe facebook.

„Principala grijă a regimului de la Kremlin e cum să-și păstreze puterea după înfrângerea în războiul împotriva Ucrainei, iar „liderii” de la Tiraspol se gândesc cum să-și păstreze „rmn”-ul. Pentru asta încearcă să se victimizeze și inventează atentate teroriste menite să destabilizeze marea democrație din stânga Nistrului. In scenariu apar ucrainenii cei răi, un terorist pregătit de același instructor care l-a pregătit cu mai mulți ani in urmă pe killerul lui Iurie Roșca si desigur, vigilentele servicii secrete transnistrene, capabile de unele singure să destructureze toate organizațiile teroriste din lume”, a ironizat Anatol Șalaru.

Fostul ministru consideră că scopul final al acestei făcături este ca liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski să ajungă la tribuna ONU cu un comunicat despre „terorismul moldo-ucrainean” , de unde ar cere acordarea unor garanții internaționale Transnistriei. „Astăzi Transnistria nu este o amenintare nici chiar pentru RM și dacă ucrainenii ar fi dorit problema separatismului din stânga Nistrului se rezolva în câteva zile. Dar Ucraina nu este Rusia și respectă acordurile internaționale. Iar liderii de la Tiraspol ar trebuie sa fie mai atenți, nu e exclus ca FSB sa-i sacrifice de dragul destabilizării situației. N-ar fi ei nici primii și nici ultimii” a conchis ex-ministrul.

Amintim că așa numita investigație despre presupusul atentat terorist, inclusiv la viața lui Krasnoselski, a fost difiuzat ieri seara de posturile de televiziune din stânga Nistrului și a fost încărcat pe canalul de You Tube. Ulterior acesta a fost șters de You Tube pentru încălcarea regulilor comunității privind insultele și amenințările.

Amintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei a dezmințit informația că ar fi pus la cale vreun atentat în stânga Nistrului și a declarat că acesta este un nou scenariu elaborat în laboratoarele Kremlinului.

Autoritățile de la Chișinău au declarat că nu au nicio confirmare în acest sens și au îndemnat populația să se informeze din surse oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: