image
Sursa foto: Profimedia

UPDATE // Președintele SUA, la Kiev: A anunţat un ajutor de 500 de mil. de dolari; Urmează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a ajuns astăzi în capitala Ucrainei, pentru a se întâlni cu omologul ucrainean, potrivit Unian. Casa Albă afirmase recent că Biden nu va vizita Ucraina cu ocazia deplasării în Polonia.

UPDATE // 13:30 În conferința de presă comună liderul de la Kiev le-a spus reporterilor că negocierile de astăzi cu Joe Biden au fost „fructuoase” și „foarte cruciale”. „Sperăm ca acest an 2023 să devină un an al victoriei”, a spus Zelenski. El a mai precizat că va continua să facă tot posibilul pentru a se asigura că lumea democratică „câștigă în această luptă istorică”, transmite Digi24.

Biden a anunţat, cu prilejul vizitei sale la Kiev, un ajutor suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari şi a transmis că în această săptămână va anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Preşedintele american a promis noi arme Ucrainei, asigurând totodată această ţară de sprijinul „neclintit” al SUA în faţa invaziei ruse.

„Voi anunţa livrarea altor echipamente esenţiale, în special muniţie de artilerie, sisteme antiblindaj şi radare de supraveghere aeriană”, a afirmat Joe Biden, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de AFP și Agerpres.

Totodată, Biden i-a lăudat pe cetățenii „eroici” ai Ucrainei.

Știrea inițială

Până la această oră, nici Ucraina, nici SUA nu au confirmat vizita lui Biden la Kiev.

Jurnaliștii au reușit să fotografieze și să filmeze întâlnirea lui Zelenski cu Biden, în Piața Mihailovskaia din Kiev.

Pe fundal, se aude alerta de raid aerian.

Telegram // Unian

Vezi și: Joe Biden va vizita luni Polonia, pentru a marca un an de la războiul din Ucraina

Noutăţile partenerilor

comentarii: