image
Sursa foto: facebook.com/anp.gov.md

Libertate prin lectură: Biblioteca Penitenciarului Goian a primit o donație de cărți pentru copii

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că biblioteca Penitenciarului Goian a primit miercuri, 12 aprilie, o donație valoroasă de literatură pentru copii.

Donația a fost făcută de către Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și va îmbogăți valoarea culturală a bibliotecii instituției de detenție.

Cărțile au fost înmânate de către reprezentanții Bibliotecii „Ion Creangă” și scriitoarea Claudia Partole, care a fost și oaspetele de onoare la penitenciar. În cadrul discuțiilor cu scriitoarea, deținuții au fost ajutați să înțeleagă că lectura nu este o simplă activitate ocupațională, ci un mod prin care ei pot să se detașeze de o lume în care visurile sunt oprite, temporar, de bariera realității. Doar lectura le permite să ridice această ancoră și, ușor, să navigheze spre atingerea altor țeluri: dezvoltare prin cultură, redescoperirea speranței și reproiectarea ideii de fericire.

Potrivit ANP, în prezent, la nivelul întregului sistem penitenciar, fondul de carte aflat în dotarea bibliotecilor însumează aproximativ 80 de mii de volume, din diferite domenii, cum ar fi: literatură contemporană, literatură clasică universală și artistică, reviste cu titluri juridice, politice și sociologice, filozofie, comedie/satiră, proză scurtă, poezie, dicționare, manuale școlare, enciclopedii, atlase, etc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: