image
Sursa foto: Profimedia

Joe Biden nu va vizita Ucraina cu ocazia deplasării în Polonia, afirmă Casa Albă

Preşedintele american Joe Biden întreprinde o călătorie în Polonia în această săptămână, însă nu va vizita cu această ocazie şi Ucraina vecină, la aproape un an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, a indicat un oficial al Casei Albe, pe fondul speculaţiilor referitoare la o eventuală vizită, transmite dpa și Agerpres.

Comandantul şef al forţelor armate americane va continua să exprime sprijinul Statelor Unite faţă de Ucraina pe parcursul vizitei în Polonia, unde va sosi marţi, însă se va limita la aceasta, a indicat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby.

„Menţinem, evident, un nivel înalt de solidaritate cu poporul ucrainean”, a declarat Kirby la o emisiune a postului MSNBC.

„Statele Unite conduc lumea în ce priveşte contribuţiile - fie că este vorba despre asistenţă umanitară sau despre armament pentru Ucraina - şi vom continua să ne folosim puterea de convocare pentru a aduna lumea, a impulsiona sprijinul pentru Ucraina”, a adăugat el.

„Însă nu există planuri ca preşedintele să intre în Ucraina în această călătorie”, a spus Kirby.

Biden urmează să se întâlnească cu preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a discuta despre „eforturi colective de a susţine Ucraina şi a întări descurajarea din partea NATO”, conform Casei Albe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: