image
Sursa foto: Profimedia

Pacienții cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test, de la 1 noiembrie

Pacienții cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test și lanțetă pentru determinarea glucozei în sânge. Acestea sunt incluse, începând cu 1 noiembrie, în lista dispozitivelor medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM).

Astfel, începând cu 1 noiembrie, persoanele cu diabet vor putea alege în farmacii din 11 modele de teste și 8 modele de lanțete.

De asemenea, pacienții vor putea beneficia gratuit de un model performant de pungă colectoare pentru stome intestinale și urinare, deoarece din 1 noiembrie rata de compensare a acestui dispozitiv a fost majorată de la 50% la 100%. Pentru compensarea integrală a modelului respectiv de pungă colectoare vor fi alocați circa 500 de mii de lei, bani prevăzuți în fondurile de asigurare medicală obligatorie.

Decizia de a majora rata de compensare și a numărului de dispozitive medicale compensate a fost luată de Consiliul pentru dispozitive medicale compensate cu scopul de a crește accesul persoanelor asigurate la produse farmaceutice acoperite de asigurarea medicală obligatorie.

Ordinul comun al ministrului Sănătății și al directorului general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină nr. 605/133-A din 21.06.2022 cu privire la medicamentele și dispozitivele medicale compensate din fondurile AOAM a fost publicat vineri, 27 octombrie, în Monitorul Oficial.

Noutăţile partenerilor

comentarii: