image
Sursa foto: Profimedia

Lewis Hamilton a răbufnit după debutul în noul sezon din Formula 1: "Acceptă și spune: Da, nu te-am ascultat"

Lewis Hamilton (38 de ani) și cei de la Mercedes își puneau mari speranțe în acest sezon din Formula 1, după ce anul trecut a fost un adevărat fiasco.

Însă debutul stagiunii 2023 nu a fost cel sperat. În direct la Digi Sport, în Marele Premiu din Bahrain, Hamilton a terminat pe locul 5, după ce plecase de pe 7. Astfel, septuplul campion mondial nu s-a mai putut abține și a răbufnit la adresa inginerilor.

"Le-am spus de anul trecut de problemele mașinii. Am pilotat multe mașini în viața mea, așa că știu ce are nevoie o mașină și ce nu are. Și cred că e vorba despre responsabilitate, despre a accepta și a spune 'da, nu te-am ascultat, nu suntem unde trebuie să fim și avem de muncit'.

Trebuie să vedem ce e cu stabilitatea în curbe, să vedem care sunt punctele slabe și să le rezolvăm ca echipă, asta trebuie să facem!

Știți, noi încă suntem multipli campioni mondiali, numai că ei nu au înțeles bine de data asta, nu au înțeles nici anul trecut. Dar asta nu înseamnă că nu putem să îndreptăm lucrurile și să mergem înainte", a tunat Hamilton, citat de presa britanică.

În 2022, Hamilton a terminat pe locul 6 în clasamentul piloților, iar Mercedes a fost pe 3 la constructori. De celaltă parte, rivalul Max Verstappen a fost din nou campion mondial și Red Bull a luat titlul la constructori.

În 2023 Verstappen (25 de ani) a avut un debut în forță. Campionul mondial din ultimii doi ani a plecat din pole-position și a câștigat la pas cursa de pe Sakhir.

Astfel, încă din perioada testelor, specialiștii prevedeau un nou sezon perfect pentru Red Bull, având în vedere că inginerii au reușit să facă o mașină aproape perfectă.

Cei de la Mercedes au surprins la prezentarea noului bolid, care a apărut cu modificări aerodinamice nemaivăzute. Dacă specialiștii nu rezolvă problemele, e posibil ca Mercedes să fie depășită nu numai de Ferrari, dar și de Aston Martin, care a avut un start surprinzător de bun.

Veteranul Fernando Alonso a plecat de pe 5 și a terminat pe 3, iar coechipierul Lance Stroll a pornit de pe 8 și a încheiat pe 6.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: