image
Sursa foto: Profimedia

Jurgen Klopp și-a anunțat plecarea de la Liverpool: ”Înțeleg că este un șoc pentru oameni”

Jurgen Klopp (56 de ani) a anunțat că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon.

Jurgen Klopp este antrenorul celor de la Liverpool din luna octombrie a anului 2015.

Liverpool a anunțat decizia lui Jurgen Klopp de a pleca de la echipă la finalul sezonului, iar germanul a oferit și un interviu în care a încercat să-și explice hotărârea luată.

”Voi părăsi clubul la finalul sezonului. Înțeleg că este un șoc pentru oameni în acest moment, mai ales că o auziți pentru prima dată, dar pot explica sau voi încerca.

Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul despre oraș, iubesc totul despre suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau.

Nu am nicio problemă acum, evident, știam deja de mai mult timp că va trebui să o anunț la un moment dat, dar acum sunt absolut bine. Știu că nu pot face treaba din nou și din nou, și din nou, și din nou.

După anii pe care i-am avut împreună și după tot timpul petrecut împreună și după toate lucrurile prin care am trecut împreună, a crescut respectul, a crescut dragostea îți (n.r. lui Liverpool) datorez adevărul,și acesta este adevărul.

Am spus clubului deja în noiembrie. Când am stat împreună, vorbind despre potențiale transferuri, următoarea perioadă de vară și putem merge oriunde, a venit gândul: 'Nu sunt sigur că mai sunt aici atunci' și am fost surprins de asta. Evident că încep să mă gândesc la asta.

Pentru mine a fost super, super, super important că pot ajuta să readuc această echipă pe șine. Era tot ce mă gândeam. Când mi-am dat seama destul de devreme că s-a întâmplat, că e o echipă foarte bună, cu un potențial enorm și un super grup, super personaje și toate acestea, atunci am putut începe să mă gândesc din nou la mine și acesta a fost rezultatul. Nu este ceea ce vreau să fac, este doar ceea ce cred că este 100% corect”, a spus Jurgen Klopp, pentru site-ul clubului Liverpool.

Jurgen Klopp a recunoscut recent că ar fi onorat să devină antrenorul echipei naționale, însă a transmis clar că acest lucru nu se va întâmpla cât timp are un contract cu Liverpool.

”Ar fi o onoare să fiu selecționer, nu există nicio îndoială. Obstacolul din fața acestui lucru este loialitatea mea. Nu pot să o părăsesc acum pe Liverpool și să preiau naționala Germaniei pentru o perioadă scurtă.

Nu merge așa și nici măcar nu există o ofertă în acest sens. Dacă voi face asta la un moment dat, va trebui să fiu liber de contract. Acum nu sunt și am o responsabilitate față de acest club”, a spus Jurgen Klopp, la jumătatea anului 2023, conform The Athletic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: