image
Sursa foto: jurnal.md

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko: „Dilema între Ziua Europei și Ziua Victoriei e una falsă”

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, afirmă că nu trebuie să existe divizări și disensiuni legate de Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi.

Invitat în cadrul unei ediții speciale la Jurnal TV, ambasadorul UE a declarat că aceste disensiuni sunt o dispută falsă în care oamenii nu trebuie să se lase atrași.

„Dilema între aceste două sărbători este una falsă. Sărbătorim și Ziua Europei, sărbătorim și Ziua Victoriei. În Europa se sărbătorește Ziua Victoriei pe 8 mai, în alte țări se sărbătorește pe 9 mai, când este și Ziua Europei. Este firesc ca aceste sărbători să fie marcate și împreună. Europa, care a fost întemeiată pornind de la declarația lui Schuman ca să nu fie niciodată repetată o tragedie precum războiul pe continentul european. Și de acolo vin și valorile pe care e bazată UE. Noi nu vedem nicio problemă să fie marcate împreună aceste două sărbători”, a susține Peter Michalko.

„Divizarea ar fi greșită. Oamenii nu trebuie să fie atrași în dispute false care doar distrag atenția de la problemele actuale”, a mai adăugat șeful Delegației UE la Chișinău.

Totodată, oficialul a avut un mesaj pentru oameni: „Vreau să doresc tuturor celor din RM, din UE, multă sănătate, pentru că în acest an sărăbătorim în condiții speciale. Vreau să ieșim cât mai repede din această criză. Vreau să vă asigur că UE rămâne alături de oamenii din RM și vom face totul ca să aducem rezultate pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor RM.”

LIVE: EDIȚIE SPECIALĂ - ZILELE EUROPEI LA JURNAL TV!

URMĂREȘTE-NE LIVE ȘI PE FACEBOOK https://www.facebook.com/jurnaltv/ Posted by Ora Expertizei on Friday, 8 May 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: