image
Sursa foto: purcariwineries.com

Château Purcari, în top 3 cele mai premiate vinării din lume

Dacă am fi elvețieni, am face ceasuri. Dacă am fi belgieni, am face ciocolată. Noi, însă, facem ce știm mai bine – Vin.

Construit pe valori care stau neclintite în fața provocărilor vremii, Château Purcari și-a asumat, de aproape 200 de ani, angajamentul de a crea vinuri emblematice, despre care s-ar vorbi pe toate continentele. Am cucerit Europa încă din 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, unde am obținut prima Medalie de Aur pentru clasicul Negru de Purcari.

Am ajuns pe mesele Regalității britanice și române și am depășit etape istorice complicate care ne-au oferit posibilitatea să devenim astăzi una din trei cele mai premiate vinării din lume, o demonstrație a felului în care punem în capul mesei calitatea vinurilor noastre.

2023 a fost anul în care am reușit să reconfirmăm faptul că vinurile noastre sunt universale și că vorbesc pentru și despre noi în orice colț al lumii, prin cele 430 de medalii pe care le-am primit, pentru vinuri precum: Alb de Purcari cu aur la Mundus Vini Spring Tasting, la Berliner Wine Trophy și la Concours International de Lyon; 1827 Sauvignon Blanc cu aur la Mundus Vini Spring Tasting, cu aur la Concours International de Lyon; 1827 Pinot Grigio cu aur la Mundus Vini Summer Tasting, cu aur la Sélections Mondiales des Vins Canada.

Ca parte a Grupului de Vinării Purcari, am fost premiați cu titlul de „Cea mai de succes vinărie din Europa de Est și Centrală” la Decanter World Wine Awards și cu titlul de „Cel mai bun producător din Moldova” la Mundus Vini.

Anul 2024 deja a început în forță pentru Château Purcari, cu recunoașterea la Grand International Wine Award MUNDUS VINI Spring Tasting, unde am fost desemnați drept una dintre „Cele mai de succes vinării ale anului”, alături de producători din Austria, Italia, Spania și Africa de Sud.

Ne-am reconfirmat titlul de „Cel mai bun producător din Moldova”, obținând 20 de medalii de aur și 12 de argint. La Berliner Wine Trophy, am impresionat prin câștigarea a 17 medalii de aur și un Grand Gold pentru Ice Wine, subliniind calitatea deosebită a vinurilor noastre.

Scriem, zi de zi, povestea celor aproape 200 de ani de angajament în crearea vinurilor iconice.

Adevăratele valori nu se schimbă după vremuri. Purcari rămâne Purcari. Din 1827.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: