image
Sursa foto: JURNALTV.MD

Sentință în cazul reporterei ziarului Jurnal de Chișinău, bătută acum un an de proprietarul unui magazin

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis o sentință în cazul reporterei ziarului JURNAL de Chișinău, Nadejda Roșcovanu, bătută cu bestialitate la 19 iunie 2017 de către proprietarul unui chioşc din sectorul Ciocana, mun. Chișinău, pentru că a fotografiat un croasant cu termenul de valabilitate expirat.

Instanța de judecată i-a recunoscut vinovați pe Galina Buga și Gaic Ghevorchean, persoanele care au atacat-o pe fotoreportera JURNALULUI de Chișinău, de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 287 alin. (2) (huliganism, acţiunile intenţionate care încalcă grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei asupra persoanelor sau de ameninţarea cu aplicarea unei asemenea violenţe, de opunerea de rezistenţă violentă reprezentanţilor autorităţilor sau altor persoane care curmă actele huliganice, precum şi acţiunile care, prin conţinutul lor, se deosebesc printr-un cinism sau obrăznicie deosebită) lit. b) (de două sau mai multe persoane) din Codul penal și, în baza acestei legi, li s-a stabilit pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 1000 de unități convenționale, echivalent a 50.000 de lei.

Instanța a mai decis „să se încaseze în mod solidar” de la Galina Buga și de la Gaic Ghevorchean în beneficiul victimei 60.000 de lei cu titlu de prejudiciu moral și suma de 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli pentru asistență juridică.

Amintim că fotoreportera publicaţiei JURNAL de Chişinău, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută cu bestialitate, în plină stradă, la 19 iunie 2017, de către cei menționați mai sus după ce a fotografiat un croasant cu termenul expirat.

Deşi incidentul a fost filmat şi au fost martori, proprietarul unităţii de comerţ a declarat pentru un post TV că jurnalista ar fi adus croasantul vechi în chioşcul lui.

Noutăţile partenerilor

comentarii: