image
Sursa foto: Profimedia

Decizia luată de Novak Djokovic, la o săptămână după finala pierdută dramatic la Wimbledon

Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a declarat forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Toronto, programat în perioada 7-13 august, au anunţat organizatorii competiţiei canadiene.

"Întotdeauna mi-a plăcut să vin să joc în Canada, dar după ce am discutat despre asta cu echipa mea, credem că este decizia corectă", a precizat Djokovic într-un comunicat difuzat de Federaţia canadiană de tenis.

Jucătorul sârb, cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, a renunţat la turneul de la Toronto la o săptămână după înfrângerea în cinci seturi suferită în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, după 4 ore şi 45 de minute de joc, în finala de la Wmbledon: 6-1, 6-7 (6), 1-6, 6-3, 4-6.

Alcaraz, liderul clasamentului ATP, prezent la Nisa cu ocazia Cupei Hopman, l-a împiedicat pe Djokovic să cucerească al cincilea său titlu consecutiv la Wimbledon, provocându-i sârbului primul eşec pe iarba londoneză începând din 2017.

Înfrângerea în faţa lui Alcaraz a reprezentat, totodată, o şansă ratată pentru Djokovic de a egala recordul absolut de 24 de titluri majore la simplu deţinut de australianca Margaret Court.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: