image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, de Ziua Unirii: „România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat”

Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, a menționat președinta Maia Sandu într-un mesaj transmis cu prilejul celebrării acestui eveniment.

Șefa statului a menționat că România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat.

„Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, să mulțumim României pentru susținerea constantă dedicată îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova și să muncim în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber, alături de România, în marea familie europeană”, a notat președintele. Astăzi, se împlinesc 106 ani de la momentul Unirii Basarabiei cu Regatul României, ca urmare a votării, de către Sfatul Țării de la Chișinău, la 27 martie 1918, a Declarației de Unire. În 1918, Sfatul Ţării de la Chişinău, întrunit în şedinţă solemnă, a votat Unirea provinciei româneşti Basarabia cu România.

Pe 27 martie 2017, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională.

Noutăţile partenerilor

comentarii: