Din constatările preventive, făcute de responsabilii de la INP, numărul indicatoarelor „Punct Negru” va crește de la 47 până la peste 60.

Pe aceste porțiuni de drum, adaptarea vitezei este o prioritate. De cele mai multe ori este vorba despre curbe. Un indicator de acest fel va fi pus pe traseul care face legătura între localitățile Chetrosu și Todirești din raionul Anenii Noi, a declarat pentru IPN șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian.

Unul dintre cele mai grave accidente produse pe această porțiune a fost cel din 15 ianuarie 2018, când, după ciocnirea a două automobile, au murit cinci oameni, printre care și un copil de un an și jumătate.

Indicatoarele vor apărea în municipiul Bălți și la Vulcănești, care sunt traversate de drumuri naționale.

Atunci când văd indicatorul „Punct negru”, șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că urmează o porțiune de drum cu pericol mare de accidente. În aceste condiții, trebuie să fie deosebit de prudenți.

Potrivit datelor INP, în primele două luni ale anului, în țară s-au produs 308 accidente rutiere, numărul fiind în descreștere cu puțin peste 8% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În acestea și-au pierdut viața 34 de oameni, iar alți 361 au fost răniți. Din numărul total de accidente, 161 au fost înregistrate în municipiul Chișinău, opt oameni și-au pierdut viața.