image
Sursa foto: Getty Images

Al treilea jucător spaniol care spune adio naționalei după Iniesta și Pique

David Silva s-a retras din naționala Spaniei. Plecarea mijlocașului lui Manchester City a fost anunțată printr-un comunicat și o imagine sugestivă în care selecționata iberică îi mulțumește jucătorului ajuns la 32 de ani. Anunțul lui David Silva se alatură celui al lui Gerard Pique și Andres Iniesta, care au renunțat și ei la selecționata Spaniei.

Silva a ales să se concentreze pe evoluția de la echipa de club. El este al patrulea cel mai bun marcator al naționalei Spaniei.

David Silva a jucat 125 de meciuri pentru "Furia Roja", a marcat 37 de goluri, câștigând o Cupă Mondială și două Campionate Europene. Cele 37 de reuşite l-au propulsat pe locul 4 în rândul celor mai buni marcatori din istoria naţionalei, după David Villa (59 de goluri), Raul (44 de goluri) şi Fernando Torres (38 de goluri).

"Am reflectat asupra deciziei mele săptămâni întregi, dar în cele din urmă am decis să renunţ. Fără semne de întrebare, este cea mai grea decizie din carieră şi îmi e greu să o fac.

Sunt fericit pentru tot ceea ce am reușit, am trăit și am visat alături de o echipă de care-mi voi aminti mereu și pun capăt unei etape pline de emoții în toate momentele care-mi vin în minte, cum ar fi chipul lui Luis Aragones, un profesor pe care nu-l vom uita niciodată... Echipa națională mi-a dat totul, m-a ajutat să mă dezvolt atât ca fotbalist, cât și ca om. Plec cu inima împăcată", a fost mesajul de adio al lui Silva.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: