image
Sursa foto: Getty Images

"Cutremur" în fotbalul european: după Barcelona, încă o echipă de TOP riscă excluderea din Champions League!

În toamna anului 2023, în presa din străinătate a apărut informația conform căreia Barcelona riscă excluderea din Champions League.

Nu s-a luat nicio decizie momentan, deoarece ancheta desfășurată de justiția spaniolă în "cazul Negreira" nu a fost finalizată. Între timp, o altă echipă de top din Europa a ajuns într-o situație similară.

Gazzetta dello Sport a anunțat marți că și cei de la AC Milan ar putea fi excluși din cea mai tare competiție intercluburi din lume, începând cu sezonul următor.

Problema milanezilor este una de ordin administrativ. Compania Red Bird Capital Partners a cumpărat clubul în vara anului 2022 pentru 1,2 miliarde de euro, de la Elliott Management, însă autoritățile italiene suspectează că cei din urmă ar continua să conducă din umbră.

Sursa citată informează că actualul director executiv, Giorgio Furlani, și cel precedent, Ivan Gazidis, sunt acuzați de obstrucționare a activității FIGC (Federația Italiană de Fotbal). Prin urmare, cazul a ajuns pe masa procuraturii milaneze.

Regulamentul UEFA interzice oricărei persoane fizice sau juridice să desfășoare simultan activități administrative în cadrul a două echipe participante în cupele europene.

Elliott Management deține clubul Lille, aflat momentan în optimile Conference League. Astfel, în cazul în care în Italia se demonstrează că această companie s-a implicat și la AC Milan în sezonul actual, există două posibilități - ori una dintre cele două, ori ambele vor fi excluse din competițiile europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: