image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu, de Ziua Armatei Naționale: „Militarii și angajații civili trebuie să aibă condiții bune de trai și de muncă”

Astăzi, de Ziua Armatei Naționale a Republicii Moldova, președinta Maia Sandu, care este și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, i-a felicitat pe toți apărătorii țării. „Le suntem recunoscători eroilor căzuți în lupta pentru independența țării. Le mulțumim veteranilor, ofițerilor din efectivul armatei, profesioniștilor care sunt mereu la datorie. Le mulțumim și familiilor militarilor pentru că îi sprijină și le sunt alături”, a spus șefa statului.

Președinta a menționat că în fața pericolului, a calamităților și urgențelor ne bizuim cu încredere pe militari. La fel, crizele din ultimii ani și războiul necruțător de la hotar au amintit că siguranța cetățenilor depinde de buna pregătire și dotare a Armatei Naționale. „Lucrăm acum pentru a compensa perioada de neglijare a sectorului apărării. În acest an, prin mobilizarea resurselor interne și cu asistența partenerilor strategici, am reușit o majorare semnificativă a alocărilor bugetare pentru modernizarea domeniului apărării. Militarii și angajații civili ai Armatei Naționale trebuie să aibă condiții bune de trai și de muncă, echipament modern și instruire de calitate”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai punctat că militarii moldoveni contribuie și la menținerea păcii și stabilității în afara granițelor țării. Astfel, Moldova se afirmă ca membru responsabil al comunității internaționale și un stat furnizor de securitate. Datorită profesionalismului și pregătirii ofițerilor Republicii Moldova, în 2023, a fost detașat primul contingent de pacificatori în cadrul misiunii ONU de menținere a păcii în Liban. De aproape 10 ani, Moldova trimite militari în cadrul misiunilor KFOR de menținere a păcii în Kosovo. La fel, geniștii moldoveni au instruit geniști ucraineni cum să curețe terenurile minate de agresorii ruși.

„În toate aceste misiuni solicitante apărătorii noștri ne reprezintă cu demnitate și contribuie la imaginea pozitivă a țării. La mulți ani, Armata Națională a Republicii Moldova!”, a conchis președinta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: