image
Sursa foto: Profimedia

Leo Messi, nominalizat la Best MLS Player 2023, deși nu a jucat decât 4 meciuri tot campionatul

Lionel Messi (36 de ani) este în continuare accidentat și a ratat mai multe meciuri în campionatul Statelor Unite ale Americii (MLS) de la transferul la Inter Miami încoace.

În ciuda faptului că are mai multe partide ratate decât bifate în MLS de când a schimbat echipa, Messi a primit o nominalizare surprinzătoare.

Mai exact, joi seară, conform Marca, MLS a anunțat candidații pentru premiul individual de "Cel mai bun jucător al campionatului".

Nominalizarea lui Messi este extrem de surprinzătoare, întrucât argentinianul nu a bifat decât patru meciuri în campionatul american (un gol și două assisturi). În principal din cauza accidentărilor, atacantul a ratat nouă partide în MLS pentru Inter Miami.

Pe lângă aceste detalii, clubul lui Messi ocupă penultima poziție în Conferința de Est a campionatului american.

Campionul mondial a fost convocat joi de către selecționerul Lionel Scaloni în lotul Argentinei, pentru meciurile cu Peru și Paraguay, din preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială 2026, programate pe 13 și 18 octombrie.

Potrivit publicației Goal, faptul că Messi a acceptat convocarea lui Scaloni a stârnit o "controversă uriașă" printre fanii lui Inter Miami.

Aceștia critică faptul că Messi pune din nou naționala Argentinei deasupra clubului său, lucru de care fotbalistul a fost acuzat și pe vremea când se afla la PSG, în repetate rânduri.

Antrenorul Gerardo Martino a explicat că nu vrea să forțeze revenirea lui Messi pe teren pentru a nu-i agrava accidentarea, însă acum fanii lui Inter Miami nu înțeleg de ce campionul mondial este, totuși, disponibil pentru naționala Argentinei.

Totuși, convocarea lui Messi în lot nu presupune automat și folosirea lui Messi pe teren, iar cel mai probabil Scaloni va evita și el să îl trimită în teren cât timp fotbalistul nu primește undă verde din partea staff-ului medical.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: