image
Sursa foto: Getty Images

”Mentalitate de tipul ’așteptăm și vedem ce se întâmplă’!”Joachim Low, criticat dur de unul dintre jucătorii Germaniei

Germania a fost eliminată de la EURO 2020, după ce Anglia s-a impus cu scorul de 2-0, în optimile de finală.

Thomas Muller, jucătorul celor de la Bayern Munchen, este unul dintre jucătorii nemți devastați de eliminarea în optimile de finală ale Campionatului European.

Jucătorul de la gruparea bavareză a fost aspru citicat de suporterii germani în urma partidei cu Anglia pentru că nu a reușit să fructifice șansele pe care le-a primit.

Cu toate acestea, Muller are propria viziune în ceea ce privește eliminarea Germaniei și consideră că unul dintre vinovați este selecționerul Joachim Low.

Muller a criticat strategia defensivă adoptată de Low în partida cu Anglia.

”În ciuda tuturor eforturilor de a nu primi gol, cu o apărare compactă și o mentalitate de tipul ’așteptăm și vedem ce se întâmplă’, am eșuat. În acest tip de meci, echipa care înscrie prima este deseori cea câștigătoare”, a declarat Thomas Muller, citat de RMC Sport.

După eliminarea Germaniei, Joachim Low a renunțat la postul de selecționer și va fi înlocuit cu fostul tehnician de la Bayern Munchen, Hansi Flick. Thomas Muller nu este optimist în ceea ce privește viitorul naționalei Germaniei nici sub comanda fostului său antrenor: ”Avem niște jucători grozavi, dar mai este multă treabă de făcut”.

Partida cu Anglia din optimile Campionatului European a fost ultima pentru Joachim Low pe banca Germaniei.

"Este dificil de analizat acest eşec. Este, înainte de toate, o dezamăgire enormă. Am sperat la mai bine, am avut încredere în această echipă. La astfel de meciuri este important să concretizezi puţinele ocazii care apar. Thomas Muller şi Timo Werner au avut două, dar nu au marcat. Însă nu putem da vina pe nimeni. În vestiar a fost o tăcere mormântală, toţi jucătorii sunt extrem de dezamăgiţi, la fel şi eu. Englezii au marcat, cred, la prima lor ocazie.

Dacă Thomas Muller ar fi înscris, puteam reveni. Ne-a lipsit sângele rece în faţa porţii, experienţa în anumite situaţii, maturitatea uneori. Calitatea există, mentalul, starea de spirit, însă nu am ştiut să fim consecvenţi până la final şi am fost pedepsiţi", a declarat selecţionerul german după joc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: