image
Sursa foto: Getty Images

„Future captain” se întoarce?! Înlocuitor surpriză pentru Jose Mourinho la AS Roma

AS Roma a decis marți (16 ianuarie) să-l demită pe Jose Mourinho din poziția de antrenor principal al echipei.

Însă, la câteva zeci de minute după ce despărțirea de tehnicianul portughez a fost oficializată, se pare că un fost jucător al ”Capitolinilor” s-a oferit deja să devină antrenorul formației din capitala Italiei până la sfârșitul acestui sezon.

Mai mult, conform ultimelor informații, se pare că venirea acestuia pe banca celor de la AS Roma este iminentă.

Potrivit jurnalistului Nicolo Schira, Daniele de Rossi (40 de ani), fostul jucător al celor de la AS Roma în perioada iulie 2002 - iulie 2019, va deveni antrenorul principal al grupării de pe Stadio Olimpico până la finalul acestui sezon. De altfel, conform sursei citate anterior, fostul mijlocaș ar urma să fie prezentat în această poziție chiar în decursul zilei de marți.

Poreclit de ceilalți coechipieri ai celor de la AS Roma drept ”Future captain (Căpitanul viitorului)” (după ce a fost dat drept succesor al lui Francesco Totti în funcția de căpitan al echipei), Daniele de Rossi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din ultimele două decenii ai ”Capitolinilor”.

Astfel, în decurs de 16 sezoane, fostul mijlocaș defensiv a jucat 616 de meciuri pentru AS Roma, a marcat 63 de goluri și a oferit 60 de assist-uri. Ulterior, în vara anului 2019, De Rossi a decis să părăsească formația din capitala Italiei și să semneze cu Boca Juniors (Argentina). Însă, după doar un singur sezon petrecut la formația din America de Sud, mijlocașul ”și-a agățat ghetele în cui” și s-a retras din cariera de fotbalist profesionist la începutul anului 2020.

Însă, la scurt timp după acest moment, De Rossi și-a început cariera în antrenorat. Astfel, până acum, fostul mijlocaș s-a aflat în staff-ul tehnic al lui Roberto Mancini la naționala Italiei în perioada martie 2021 - octombrie 2022 și a fost antrenorul principal al lui SPAL (echipă din liga a 3-a italiană) timp de 17 meciuri (3 victorii, 6 remize, 8 înfrângeri).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: