image
Sursa foto: armata

Guvernul a votat sarcina de încorporare pentru Armata Națională

Cabinetul de miniștri a aprobat Proiectul de hotărâre „Cu privire la încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în perioada octombrie 2023 - ianuarie 2024”.

În acest context, în unităţile militare ale Armatei Naționale urmează să fie încorporaţi circa 1 250 de tineri, iar alți 10 tineri vor executa serviciul militar cu termen redus.

Totodată, în perioada respectivă, peste 600 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, vor fi trecuți în rezervă.

Procesul de încorporare a cetățenilor în serviciul militar în termen sau în cel cu termen redus se efectuează pe etape, conform graficului elaborat și aprobat de către Ministerul Apărării.

Recruții urmează să fie examinați medical de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, în volumul şi modul prevăzute de legislație.

Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen se efectuează în conformitate cu Legea nr. 1245 din 18 iulie 2002 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: