image
Sursa foto: Profimedia

TAS a dat decizia finală după apelul făcut de Rusia, ca urmare a interdicției de a avea echipe în turnee internaționale

În urma războiului provocat de Vladimir Putin în Ucraina, Rusia a fost exclusă de FIFA și UEFA din toate competițiile, atât la nivel de echipe naționale, cât și de club.

Între timp, cluburile Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova au făcut apel la TAS, însă instanța a decis să mențină sancțiunile.

"Comisia consideră că este regretabil că actualele operaţiuni militare din Ucraina, pentru care echipele, cluburile şi fotbaliştii din Rusia nu au nicio responsabilitate, au avut un efect atât de advers asupra acestora prin deciziile FIFA şi UEFA, însă aceste efecte au fost declanşate de nevoia unor evenimente fotbalistice sigure pentru restul lumii", se menţionează în decizia tribunalului.

Federația de Fotbal din Rusia a făcut apel la TAS și au cerut, pe 8 martie, suspendarea punerii deciziei în aplicare, dar solicitarea a fost respinsă pe 18 martie.

Apoi, rușii au mai făcut un recurs, însă de această dată s-au concentrat pe excluderea echipei naționale din barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a decis din nou împotriva Rusiei, iar hotărârea este definitivă.

Pe lângă asta, TAS a înregistrat foarte multe noi proceduri împotriva sancţiunilor dictate de forurile internaţioanle după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, rugby şi gimnastică contestă, astfel, excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, conform TAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: