image
Sursa foto: Autoblog

VIDEO // În satul Rublenița s-a pus asfalt de aproximativ jumătate de kilometru pe trei străzi

În satul Rublenița, raionul Soroca, s-a pus asfalt de aproximativ jumătate de kilometru, pe trei străzi. Fiecare a fost reparată parțial, pe o lungime de peste 150 de metri, din banii statului, în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova". Potrivit autorităților, pentru reparația acestor porțiuni de drum, anul acesta a fost alocat peste un milion de lei. De fapt, un kilometru și jumătate de pe aceste străzi trebuia să fie reparat încă în anul trecut, dar bugetul a fost redus și au fost asfaltate doar 500 de metri, la fel ca în acest an.

Pe două străzi s-a pus asfalt pe o lungime de 165 de metri, iar pe altă stradă - 158 de metri. Aceste trei străzi au fost selectate pentru a fi reparate încă în anul 2019.

S-au asfaltat aproximativ 150 de metri din fiecare stradă, ne-a spus primarul satului Rublenița. Mai mult nu s-a reușit pentru că bugetul a fost redus.VITALIE MUNTEAN, primarul satului Rublenița, raionul Soroca: "Din 3 milioane jumătate noi trebuia facem un kilometru jumătate de drum. Și acum când a fost schimbare de Guvern, ni s-au lăsat numai un milion de lei. Trebuia reparăm un kilometru jumătate, dar am reparat doar 500 de metri."De fapt, anul trecut 500 de metri de asfalt trebuia să fie pus doar pe această stradă, însă au fost împărțiți la trei străzi. Reparația lor s-a decis să fie continuată anul acesta, dar și de această dată pe cele trei străzi s-a pus doar circa 500 de metri de asfalt.

VITALIE MUNTEAN, primarul satului Rublenița, raionul Soroca: "S-a pus piatră de 18 centimetri grosime și 10 centimetri s-a pus de asfalt, așa cum sunt preconizate de stat. Sunt lucrări de grupa a patra, care costă la 600 de lei metru pătrat de asfalt.Este necesar mai pună piatră albă, care o fie încă jumătate de metru puse într-o parte și alta și atunci putem vorbi despre calitatea drumului. Un milion 200 de mii au fost alocate nouă.Sunt puși 500 de metri liniari la patru metri lățime. Aici ne-am oprit la 160 de metri mai departe din Fondul Rutier, 420 de mii le-am alocat la porțiunea aceasta de drum, fiindcă ea necesită o reparație mai bună."Reparația celor trei străzi din Rublenița are loc în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: