image
Sursa foto: border.gov.md

Poliția de frontieră a depistat două automobile care puteau fi sustrase de pe teritoriul UE

Ofițerii de investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au depistat două automobile de model BMW X1 și Volvo XC 90 cu numărul caroseriei șters și înlocuit cu altul decât cel inițial aplicat de producător. Neregulile au fost identificate în cadrul operațiunii „ICAR faza I” care are drept scop prevenirea și combaterea introducerii pe teritoriul RM a automobilelor sustrase de pe teritoriul Uniunii Europene.

Polițiștii de frontieră au verificat datele de identificare a agregatelor în regim online, totodată consultând baza de date a Interpol-ului.

Investigațiile au fost efectuate după ce au depistat nereguli la cele două mijloace de transport de model BMW X1 și Volvo XC 90. Automobilele aveau numărul caroseriei falsificat prin ştergere și înlocuire cu alt număr, față de cel inițial aplicat de producător.

Mașinile au fost reținute și parcate la sediul IGPF până la stabilirea tuturor circumstanţelor şi identificarea persoanelor implicate în eventuale acţiuni ilegale.

Poliția de Frontieră recomandă cetăţenilor să procure automobilele de la parcările specializate atât de pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi din afara ţării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: