image
Sursa foto: aviation24.be

Cum se pregătesc bulgarii să aducă turiști străini pe litoral: Aeroportul Burgas - zboruri din 25 de țări în timpul verii

Aeroportul Burgas deschide sezonul de zboruri active cu primul zbor de la aderarea Bulgariei la spațiul Schengen pe calea aerului, în ultima zi a lunii martie, scrie BTA. Acest lucru a fost anunțat de compania concesionară a aeroportului „Fraport Twin Star Airport Management” JSC.

Primii turiști vor sosi din Polonia cu un zbor low-cost al companiei Ryanair. În acest an, compania aeriană va opera 10 rute, iar începutul programului de zboruri de vară către Aeroportul Burgas va fi stabilit exact pe 31 martie cu zboruri din Cracovia (Polonia) și Londra Luton (Marea Britanie). În aprilie, încep și zborurile din Viena (Austria), iar în mai – zborurile din Kaunas (Lituania) și Varșovia Modlin (Polonia). În iunie, ar trebui să aterizeze și primele avioane din Dublin (Irlanda), Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Poznan și Gdansk (Polonia).

În sezonul de vară 2024, o altă companie aeriană low-cost – Wizz Air – va opera, de asemenea, zboruri care vor conecta Aeroportul Burgas cu 9 destinații din 5 țări, și anume Viena (Austria), Budapesta și Debrecen (Ungaria), Gdansk, Katowice, Lublin și Varșovia (Polonia), Tel Aviv (Israel) și Londra Luton (Marea Britanie), care operează pe tot parcursul anului.

La 28 aprilie, pentru prima dată, compania aeriană Discover Airlines va începe zboruri regulate de la Frankfurt la Burgas, care vor fi operate de două ori pe săptămână. Astfel, pe lângă zborurile directe către orașul german, ca parte a grupului Lufthansa, compania aeriană oferă oportunități pentru zboruri de legătură către numeroase destinații din întreaga lume, a subliniat concesionarul aeroportului din Burgas.

Compania aeriană low-cost easyJet își va reînnoi programul de zboruri de vară spre Burgas pe 12 mai cu zboruri din Manchester (Marea Britanie), iar în ultima săptămână din iunie va reînnoi și zborurile din două capitale europene – Londra Gatwick (Marea Britanie) și Berlin ( Germania).

Compania aeriană națională Bulgaria Air reia zborurile regulate Sofia – Burgas pe 2 iunie, adică cu 3 săptămâni mai devreme, comparativ cu anul trecut, iar la început vor fi operate de două ori pe săptămână, iar din 17 iunie – de 5 ori pe săptămână.

La mijlocul lunii iunie, Eurowings și-a reînnoit zborurile din patru orașe germane către Burgas – Dusseldorf, Stuttgart, Köln și Hamburg, iar la începutul lunii iulie au început pentru prima dată și zborurile din Salzburg (Austria).

Aeroportul Burgas a adăugat că primele zboruri charter sunt așteptate să înceapă în prima jumătate a lunii mai. Odată cu aceștia sunt așteptați să sosească și primii turiști organizați ai sezonului din Belgia, Olanda, Marea Britanie și Polonia, iar din a doua jumătate a lunii mai vor începe și zborurile charter din Germania. Pentru primul an, compania aeriană Fly Lili va opera zboruri charter din Germania, Polonia și Cehia către Aeroportul Burgas. După o pauză de 10 ani, compania de turism TUI va opera din nou zboruri către Burgas din orașul german Hanovra.

Iar în acest sezon estival, sunt așteptate zboruri directe din Madrid către Burgas. Pentru prima dată în istoria aeroportului, vor fi operate zboruri charter din cealaltă parte a Peninsulei Iberice – Porto (Portugalia). O altă piață complet nouă este Kosovo, de unde primele zboruri din capitala Pristina sunt așteptate în luna iunie. O altă companie aeriană complet nouă pentru Aeroportul Burgas este FlyOne Armenia, care va opera zboruri charter din capitala Armeniei, Erevan.

Se așteaptă o tendință pozitivă cu o creștere procentuală de două cifre a numărului de turiști din Marea Britanie, datorită zborurilor declarate din 18 destinații din Regatul Unit către Burgas. În acest sezon estival, turoperatorul și companiile aeriene britanice Jet2Holidays și Jet2.com au anunțat o creștere serioasă a capacității lor spre Burgas cu o nouă rută din Liverpool, care va fi operată pentru prima dată din 2021 în acest mod.

După succesul de anul trecut al zborurilor regulate din capitala letonă Riga către Burgas, anul acesta, compania națională a Letoniei, Air Baltic, adaugă o altă rută din capitala Estoniei – Tallinn. Zborurile din cele două capitale baltice către Burgas vor fi operate de două ori pe săptămână și vor începe la sfârșitul lunii mai.

Noutăţile partenerilor

comentarii: