image
Sursa foto: Profimedia Images

26 de oficiali chinezi vor fi pedepsiți pentru focarul de COVID din orașul Xian: 13 milioane de oameni, în lockdown

Oficialii din orașul Xian, din nord-vestul Chinei, vor fi pedepsiți după ce un focar de COVID-19 a băgat în lockdown cei 13 milioane de locuitori ai orașului, au anunțat autoritățile citate de Reuters.

Toate zborurile interne din Xian și majoritatea trenurilor cu plecare din oraș programate pentru vineri au fost anulate. Oficialii din Xian, oraș renumit pentru războinicii săi de teracotă îngropați împreună cu primul împărat al Chinei, spun că focarul a izbucnit după sosirea unui avion de pasageri din Pakistan.

Comisia Centrală pentru Disciplină a anunțat că 26 de persoane din Xian sunt trase la răspundere pentru „nu și-au făcut treaba” pentru a controla răspândirea COVID-19, dar nu a precizat cum vor fi pedepsiți.

Numărul de noi cazuri cu transmitere locală din oraș a scăzut la 49, în 23 decembrie, față de 63 de infectări cu o zi înainte.

Începând de joi, fiecare gospodărie din Xian poate trimite o singură persoană la cumpărături pentru produse de necesitate, o dată la două zile, iar ceilalți membri ai familiei nu pot ieși din casă decât dacă au locuri de muncă în domenii esențiale, scrie digi24.ro.

În Xian au fost făcute de asemenea mai multe runde de testare în masă. China încearcă să elimine focarele de coronavirus, în pregătirea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie 2022. Țara și-a închis aproape de tot granițele pentru sosirile internaționale, iar cei care vor veni la JO vor fi sechestrați într-o „buclă închisă” cu reguli stricte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: