image
Sursa foto: bma.gov.md

51 de moldoveni, EXPULZAȚI din Germania

51 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care lucrau ilegal în Germania, au fost aduşi acasă. Totodată, alți șase cetățeni străini cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani, din Azerbaidjan, au fost depistați muncind ilegal pe un șantier din Republica Moldova fără permis de ședere în scop de muncă.

Biroul migrație și azil a asigurat ieri transferul a 51 de cetățeni ai Republicii Moldova care se aflau în situație de ședere ilegală pe teritoriul Germaniei.

Procedura de readmisie a fost desfășurată sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), cu o ruta charter pe cale aeriană.

Aceste persoane au fost returnate cu escorta autorităților germane, fiindu-le aplicate interdicții de intrare în spațiul UE pentru diferite perioade.

Readmisia este procedura în cadrul căreia Moldova readmite toate persoanele care nu îndeplinesc sau nu mai îndeplinesc condiţiile în vigoare pentru intrarea, prezenţa sau şederea pe teritoriul unui stat european.

Biroul migrație și azil atenționează cetățenii care intuiesc să călătorească în Uniunea Europeană privitor la respectarea prevederilor legislației din domeniul migrației, întrucât aceștia riscă să devină subiecți ai readmisiei, fapt care poate influența negativ regimul liberalizat de vize în spațiul UE.

Totodată, pe data de 18 aprilie, ofițerii Biroului migrație și azil au organizat în capitală o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați șase cetățeni străini cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani, originari din Azerbaidjan, care desfășurau muncă nedeclarată la un șantier din Republica Moldova fără permis de ședere în scop de muncă.

Ca urmare a celor constatate, pentru acești străini au fost emise decizii de returnare cu stabilirea interdicțiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru perioade de câte trei ani.

În același timp, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 18 000 de lei și au obligația să părăsească teritoriului țării în termen de cinci zile.

Totodată, ofițerii Biroului migrație și azil urmează să aplice sancțiuni societății comerciale, pentru nerespectarea condițiilor privind angajarea cetățenilor străini, care riscă amendă în valoare de până la 45 000 de lei.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe întreg teritoriul țării la numerele de telefon:

Zona de Nord a țării: 0231-61996, 078740969

Zona Centru a țării: 022274018, 078900818

Zona de Sud a țării: 029947215, 078740962

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: