image
Sursa foto: Foto simbol / futureinvestment.pl

Bloc locativ construit cu abateri la Ialoveni; Fondatorul unei companii de construcții, condamnat pentru corupție

Doi bărbați, unul dintre care este fondatorul unei companii de construcții din R. Moldova, au fost recunoscuți vinovați de coruperea unui inspector din cadrul Direcției supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile, fiind condamnați la 2 ani de pușcărie, cu amendă în sumă de 100 000 de lei, cu suspendarea condiționată a pedepsei închisorii pe o perioadă de probațiune de 2 ani. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe 17 ianuarie 2024, anunță Procuratura Anticorupție.

Cauza penală respectivă a fost pornită în luna iulie 2022 de către Centrul Național Anticorupție.

Afaceristul i-a transmis 4500 de euro inspectorului din cadrul Direcției supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile a Agenției pentru Supraveghere, ca acesta să elibereze actul de inspectare privind evaluarea riscurilor de incendiu a unui bloc locativ din Ialoveni fără a indica neconformitățile stabilite.

„Potrivit materialelor, fondatorul unei companii de construcții, urmărind obținerea actelor necesare în vederea recepției finale și darea în exploatare a unui bloc locativ de menire socială situat în orașul Ialoveni, care a fost edificat cu abateri de la regimul arhitectural-urbanistic și regimul tehnic, a transmis, prin intermediul unui mijlocitor, inspectorului din cadrul Direcției supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile al Agenției pentru Supraveghere (în privința ultimului procesul penal fiind disjuns actualmente într-o procedură separată) suma de 4500 de euro, ca acesta să elibereze actul de inspectare privind evaluarea riscurilor de incendiu a blocului locativ, fără a indica neconformitățile stabilite”, se spune într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Bărbații și-au recunoscut vina.

Totodată, a fost menținut sechestrul pe ½ din bunurile ce aparțin condamnaților în valoare de peste un milion de lei, în vederea garantării executării pedepsei aplicate sub formă de amendă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: