image
Sursa foto: Profimedia

Parchetul cere 2 ani și 6 luni de închisoare pentru autorul sărutului care a scandalizat o lume întreagă

Jenni Hermoso (33 de ani) este jucătoarea din naționala de fotbal feminin a Spaniei care a fost sărutată pe gură de Luis Rubiales, fostul președinte al Federației.

Imediat după ce i-a pus la gât medalia de aur, cel care era la acea vreme președintele Federației Spaniole de Fotbal a strâns-o de cap pe fotbalistă și a sărutat-o pe gură. Imaginile au făcut înconjurul lumii și au provocat un scandal mediatic uriaș.

Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de fotbal (RFEF) este acuzat pentru infracţiunile de agresiune sexuală şi constrângere.

Ministerul public a transmis Tribunalului Naţional concluziile sale provizorii, în care solicită de asemenea o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare pentru o infracţiune de constrângere pentru fostul selecţioner al naţionalei feminine, Jorge Vilda, pentru fostul director de marketing al Federaţiei, Ruben Rivera, şi pentru directorul naţionalei masculine, Albert Luque, potrivit Agerpres.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere ca lui Rubiales să-i fie interzis să lucreze în domeniul sportului pe durata pedepsei, să fie pus în libertate supravegheată timp de doi ani şi să i se interzică să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea pe o distanţă de 200 de metri timp de patru ani.

Acest dosar, care a fost încredinţat unui judecător de la Tribunalul Naţional, se desfăşoară în afara anchetei care vizează mai multe contracte încheiate de RFEF, precum mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, anchetă în care Luis Rubiales este de asemenea cercetat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: