image
Sursa foto: Getty Images

Veste teribilă: Real Madrid poate părăsi La Liga, iar negocierile sunt în toi; Anunțul făcut de New York Times

"Real Madrid ar putea părăsi La Liga", este titlul din publicația spaniolă Sport, care a pus pe jar fanii. Sursa menționată citează o altă publicație, The New York Times, care susține că președintele madrilenilor, Florentino Perez, a prezentat o propunere de înființare a unei noi competiții, Liga Mondială, acolo unde marile echipe din Europa ar urma să joace sub forma unui campionat cu 20 de cluburi și să părăsească astfel ligile naționale actuale.

Așadar, noua competiție va înlocui ligile naționale, așa cum subliniează și Financial Times. Real Madrid și fondul de investiții CVC negociază deja înființarea unei superligi mondiale și se așteaptă și alți investitori.

Noua competiție urmează să fie aprobată de FIFA și va avea 20 de echipe, dintre care 8 vor fi membri fondatori ai Asociației Mondiale a Cluburilor, prezidată de Florentino Perez.

Cei 8 promotori ai acestei uriașe afaceri sunt: Real Madrid, AC Milan, Auckland City, Boca Juniors, River Plate, Club America, Guangzhou Evergrande și Mazembe.

Dacă ar rămâne în această configurație, competiția ar urma să fie un rival serios pentru Champions League.

Trebuie avut în vedere faptul că fondul de investiții CVC negociază, de asemenea, cu FIFA organizarea Cupei Mondiale a Cluburilor, iar FIFA a anunțat deja intenția de a reforma și restructura acest turneu, care cuprinde în acest moment cele mai bune 8 cluburi din lume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: