image
Sursa foto: AFP

Tweet-ul care a provocat panică la Pentagon; Ce s-ar fi întâmplat în Coreea de Nord dacă Trump l-ar fi postat

În lunile în care tensiunile dintre Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un atinseseră un punct critic, un mesaj pe Twitter ar fi putut lua proporțiile unei declarații de război dacă șeful de la Casa Albă ar fi apucat să îl posteze pe rețeaua de socializare.

Cel puțin asta susține jurnalistul Bob Woodward, autorul cărții despre președintele SUA care se anunță controversa anului – „FEAR: Trump in the White House”, scrie Digi24.

Într-un interviu pentru CBS News, Woodward spune că în timpul tiradei de declarații belicoase dintre cei doi lideri, care au ținut capul de afiș al presei internaționale timp de câteva luni, ar fi fost un episod care a trezit panică în birourile Pentagonului.

„A scris o schiță a unui tweet, precizând: «Vom retrage dependințele din Coreea de Sud. Membrii familiilor celor 28.000 de persoane de acolo»”, a afirmat în interviu Bob Woodward.

Prin cele „28.000 de persoane”, președintele american se referea la trupele SUA staționate în Peninsula Coreeană.

Mesajul nu a fost niciodată postat, din fericire, precizează Woodward, datorită unei intervenții în ultimul moment a serviciilor de informații.

Casa Albă ar fi fost informată că o asemenea decizie ar fi fost interpretată la Phenian drept un semn de atac iminent al SUA asupra Coreei de Nord.

„În acel moment, a fost un semnal profund de alarmă la Pentagon. Oamenii își ziceau: «Dumnezeule, e nevoie de un singur tweet. Sursele noastre de încredere ne spun că ar putea fi citit drept o ofensivă iminentă»”, a explicat jurnalistul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: