image
Sursa foto: jurnaltv.md

Trecutul, păstrat într-o casă părăsită; O femeie din Mașcăuți a adunat toate obiectele păstrate de la părinți // VIDEO

Sunt vechituri pentru unii și exponate - pentru alții. Obiectele cu memorie trebuie păstrate, a hotărât o femeie din satul Mașcăuți, raionul Criuleni, care vrea să deschidă un muzeu. Alexandra Portărescu spune că inițial voia o grădină, în locul casei, dar când a examinat interiorul, s-a răzgândit...

Alexandra Portărescu a procurat acest teren în urmă cu trei ani. Aici a fost o locuință părăsită, care trebuia să fie stricată. Intrând în casă, femeia a rămas uimită de cele văzute.

Unele lucruri interesante i-a fost donate de către săteni, iar altele le-a procurat, spune femeia.

„Am început să amenajez din ceea ce aveam eu. Apoi am mai vorbit cu vecinii, prietenii și ei spuneam: Am și eu niște lucruri și pot să le aduc. Eu știu că o să le păstrezi cu sfințenie. Am și lucruri care au fost cumpărate, dar atât de mult țin la ele că eu eram gata să dau suma pe care mi-o cereau”, spune Alexandra Portărescu.

Femeia planifică să deschidă un muzeu și zice că are susținerea locuitorilor din Mașcăuți.

Aici a adus și un război, îndrăgit mult de Efrosenia Glava. La ai săi 90 de ani, femeia poate face câte un covor pe săptămână și nu uită să-i învețe și pe cei mai tineri despre arta de a țese. Cei mai curioși sunt nepoții, care stau numai ochi și urechi, pentru a prinde esența lucrurilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: