image
Sursa foto: border.gov.md

10 ucraineni ar fi achitat 80.000 de dolari pentru a ajunge ilegal în Moldova

Alți zece cetățeni ucraineni au ajuns ilegal în Republica Moldova. Aceștia ar fi achitat 80.000 de dolari intermediarilor. Incidentul a avut loc pe 24 martie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița.

În timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, polițiștii de frontieră au surprins 10 persoane care au traversat fraudulos hotarul dinspre Ucraina în R. Moldova.

Străinii le-au comunicat polițiștilor de frontieră moldoveni că au fost ajutați să ajungă în R. Moldova și au achitat sume între 8.000-10.000 de dolari fiecare.

„S-a stabilit că trecerea ilegală a cetățenilor a fost organizată nemijlocit de către un grup infracțional. La scurt timp, unul dintre membrii grupului organizat a fost reținut în flagrant, în timp ce aștepta la o distanță aproximativ 500 m de la linia de frontieră de stat, având asupra sa două telefoane mobile, căști, stație radio și binoclu de vedere nocturnă”, se spune într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Migranții au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

Oamenii legii întreprind măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: