image
Sursa foto: mediu.gov.md

Republica Moldova, gazdă a ședinței anuale a platformei Green Action Task Force din cadrul OCDE

În perioada 16-17 aprilie, la Chișinău a avut loc ședința anuală a platformei Green Action Task Force în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Acest eveniment organizat în Moldova servește drept platformă pentru schimbul de date, efectuarea de analize și monitorizarea tendințelor și progreselor de mediu în țările membre a grupului de lucru pe economia verde OCDE.

Prin găzduirea platformei și participarea la această întrevedere, Moldova își reafirmă angajamentul ferm pentru protecția mediului și pentru promovarea unei economii durabile.

Prezent la eveniment, Ministru Mediului, Sergiu Lazarencu, a apreciat dialogul constructiv privind bunele practici și politicile regionale și locale care îmbunătățesc calitatea mediului și promovează o creștere economică prietenoasă mediului.

„Aduc sincere mulțumiri OCDE pentru dialog și crearea acestei platforme de cooperare. De-a lungul timpului, grupul de lucru pe economia verde al OCDE a demonstrat importanța sa fundamentală în promovarea politicii de mediu și a dezvoltării durabile în rândul statelor membre. Adunarea experților din diverse domenii facilitează schimbul de cunoștințe, promovând bunele practici și idei inovatoare pentru a aborda provocările stringente ale mediului”, a mai menționat ministrul.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansată platforma pentru „Recuperarea Verde” a Ucrainei. Participanții la eveniment au reiterat că în fața provocărilor majore legate de schimbările climatice, degradarea biodiversității și presiunea asupra resurselor naturale, este esențial să acționăm împreună, cu determinare și viziune.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este un forum unic unde guvernele a 35 de democrații conlucrează pentru a răspunde provocărilor economice, sociale, a celor ce țin de globalizare și de exploatare a oportunităților globalizării. Unul dintre rolurile fundamentale ale grupului de lucru pe economia verde este de a oferi îndrumări și recomandări țărilor membre într-o gamă largă de probleme de mediu, cum ar fi atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, conservarea biodiversității, controlul poluării și gestionarea resurselor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: