image
Sursa foto: Agerpres

Premierul României: RM, Georgia și Ucraina au nevoie de susţinere; Vom contribui la fondurile NATO dedicate acestor state

Premierul României, Nicolae Ciucă a subliniat, miercuri, la Bruxelles, necesitatea sprijinului şi asistenţei pentru Ucraina, menţionând şi că Republica Moldova şi Georgia, partenerii cei mai vulnerabili, au nevoie de susţinere, iar decizia României este de a contribui financiar la Fondurile Voluntare ale NATO dedicate acestor state.

Ciucă a afirmat, într-o declaraţie comună cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, "miza continuării sprijinului şi asistenţei pentru Ucraina, reiterând sprijinul pentru integrarea euroatlantică a Ucrainei, asumat încă din 2008, la Summitul de la Bucureşti.

"Am accentuat că Republica Moldova şi Georgia, partenerii noştri cei mai vulnerabili ca efect al războiului Rusiei contra Ucrainei, au nevoie de susţinerea noastră. În acest sens, am prezentat decizia României de a contribui financiar la Fondurile Voluntare NATO dedicate acestor state, cu 1.300.000 dolari (400.000 dolari pentru Ucraina, 600.000 dolari pentru Republica Moldova, 300.000 dolari pentru Georgia). Toate aceste contribuţii reprezintă o reflectare practică a importanţei speciale acordate de România, în mod constant, politicii NATO de parteneriate", a declarat premierul român la sediul NATO.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles.

Noutăţile partenerilor

comentarii: